Bercuti bersama keluarga di Felda Residence Hot Spring

Assalamualaikum dan salam sejahtera, air panas semulajadi adalah antara lokasi yang menjadi tarikan tempat untuk berkelah dan bercuti bersama keluarga. Terdapat banyak kolam air panas semulajadi di sekitar Malaysia. Salah satu tempat air panas semulajadi yang menarik adalah Felda Residence Hot Spring. Felda Residence Hot Spring ini … [Read more...]

10 Lapangan Terbang Terbaik Dunia

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah syukur ALLAH bagi peluang aku untuk pengembara banyak negara. Bila mengembara berbagai negara memang tak dapat nak elak dari singgah di berbagai lapangan terbang. Berbagai bentuk arkitek lapangan terbang yang menarik terutama lapangan terbang baru. Antara lapangan terbang yang pernah aku jejaki … [Read more...]

Tempat yang best untuk bawa anak-anak bercuti

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, apabila cuti sekolah sahaja pasti aktiviti melancong dalam negeri dan luar negeri akan menjadi keutaman keluarga untuk membawa anak-anak makan angin terutama di hujung tahun. Melancong di tempat menarik seluruh Malaysia pasti menjadi keutamaan untuk menyahut kempen kerajaan cuti-cuti 1Malaysia. Tahun 2014 telah … [Read more...]

Traveling Thailand for Dummies: Tips for first time solo travelers!

Hello- I'm back! Sending some love from the beautiful island of Langkawi, am staying here for now. It's such a lovely place. How's your travelling? Today am gonna shed some information for you guys who would want to try backpacking solo and to me the best place to start is Thailand. Here are my take on how to backpack in Thailand as well as … [Read more...]

Johor Premium Outlets memang menarik

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, akhirnya sampai juga aku ke Johor Premium Outlets selepas hampir dua tahun dibuka. Johor Premium Outlets atau terkenal dengan JPO terletak di tepi lebuhraya menuju Senai Airport dibuka pada bulan Disember 2011 merupakan satu-satunya premier outlet di Asia Tenggara. Tak lah susah sangat nak sampai ke JPO ni, … [Read more...]

10 tempat percutian paling popular Ogos 2013

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, alhamdulillah walaupun tanpa promosi blog travel Denaihati terus mendapat sambutan daripada trafik organik. Tulisan pengalaman mengembara Blogger Kak Jie paling banyak menerima trafik kerana melalui carian daripada serach engine. Selain itu tulisan daripada Travel Blogger Rayyan Haries dan Jardness juga mendapat … [Read more...]

Tahun Melawat Terengganu – Tempat Menarik Di Terengganu

Tahun 2013 telah dipilih oleh kerajaan negari Terengganu sebagai Tahun Melawat Terengganu 2013 (TMT 2013) dengan moto Negeri Cantik, Budaya Menarik.  Terengganu memang cantik, memang menarik untuk bercuti.  Dengan jaringan Lebuh Raya Pantai Timur yang memudahkan perjalanan , percutian ke Terengganu melalui jalan pesisir pantai sangat memukau. KLIK … [Read more...]

Tempat Menarik Bawa Anak Bercuti Di Kuala Lumpur

Dua minggu lagi dah cuti sekolah, tentu ramai ibu bapa yang sedang merancang untuk mebawa anak-anak bercuti.  Cuti sekolah ini, bawalah anak-anak ke tempat menarik di sekitar Kuala Lumpur untuk memenuhi masa mereka disamping mendedahkan mereka dengan pengetahuan dan pengalaman. KLIK UTK TEMPAHAN HOTEL SECARA ONLINE UNTUK DISKAUN SEHINGGA 60% Ada … [Read more...]